dimecres, 2 de gener del 2008

Feliç any nou


Abans que res, feliç 2008 a tothom (a tothom que ho llegeixi clar).
I segon... he estat uns quants dies "tancat per feina" (quan tothom tanca per vacances jo tanco per excés de feina i pels compromisos socio-familiars que comporta el Nadal), així que reprendrem el blog de nou intentant fer cas al que va sortir a l'enquesta de publicar un (o dos) articles per setmana.
Ja fa gairebé un mes que vaig publicar el darrer article i des de llavors han passat unes quantes coses curioses que val la pena analitzar (analitzar: pensar amb l'anus).
- Les vacances de Nadal: per que collons li diuen vacances si la majoria de mortals treballem igual? I els dies de festa que hi ha, els passem amb interminables trobades familiars fotent-nos tips de canelons (que jo encara estic fent avui la digestió del primer àpat) i veient les ridícules situacions que es produeixen quan els teus familiars beuen una mica més del compte.
- Les grans superfícies comercials: Grans superfícies? Qui ho diria! Si no es pot avançar ni un metre! Veus la botiga a la que vols anar al final de l'horitzó, allí al final del passadís que hi posa "FNAC", així que et decideixes a anar-hi però la marea humana se t'emporta en direcció contraria i acabes dins el Decathlon a la secció de submarisme (que fins i tot allí hi ha gent). Surts de nou del Decathlon fent un nou esforç per arribar a l'FNAC i et torna a recollir la marabunta per tornar-te a embotir dins del Decathlon com l'efecte del mar quan te ressaca (deu ser que el mar se'n va molt de juerga), però aquest cop a la secció de pesca. Després d'intentar-ho de nou 4 o 5 cops i d'haver visitat sense voler arribar-hi el Natura, l'Imaginarium, el Zara, la botiga de Disney i una botiga de roba interior femenina (allí de fet hi havien coses interesants) desisteixes d'anar on volies anar i ho deixes per un altre dia (en el que encara estarà més ple el centre comercial).
- El tió: El 24 a la nit es "caga el tió"... Qui es va inventar aquesta tradició no podia haver pensat una altra manera de donar regals no tant escatalògica? I posats a cagar... per que no vomita el tió? I com és que encara cap tió no ha denunciat a la família corresponent per maltractaments? El que està clar és que la capacitat defecadora dels tions és inversament proporcional a la edat de qui li fot els mastegots, ja que als nens els hi va cagar un munt de coses (continuo pensant que tot i que siguin regals això de que te'ls "caguin" no és del tot agradable) i a mi, curiosament, em va cagar unes miserables ulleres de submarinisme (que encara tenien l'etiqueta del Decathlon). I mira que li fotia fort amb el bastó! Estic convençut que a mi no em va cagar res més per que el tió n'estava fins als ous de que els crios l'haguessin apaleat (i encara semblava que se n'enfotessin per que ho feien cantant) i quan em va tocar a mi ja es va declarar en vaga (com els autobusos de Barcelona). I com és que el tió ho caga tot net? Per a ser més realista no haurien de sortir els regals tots plens de merda?
- El Pare Noel: Es veu que per aquestes dates també ve a casa un paio gordo amb barba vestit de vermell i que porta regals en un sac. Jo no m'en refiaria gaire tal i com està el mon... aquest paio no pot ser de fiar... Però es veu que a casa meva tampoc hi arriba, potser es per que no tinc ximeneia i aquest home no sap entrar per les portes? O és que el tió s'ha cagat amb sa puta mare i el senyor Noel s'ha ofès?... ves a saber.
- El Betlem: Que bonic és muntar el Betlem! Que curiós que el nen Jesús sigui 3 vegades més gran que Sant Josep i que la cabra li tregui 4 caps al Pastor... A més, com és que sempre acaben tots el clicks i els pitufos passejant pel Betlem també? I quina obsessió tenim els catalans amb la merda que a part del tió que caga hi fotem un caganer també al Betlem? I és obligatori que el Betlem tingui riu i sigui de paper Albal? (suposo que si, per que si no la dona aquella que renta roba no sabriem on fotre-la). I per què els reis mags els posem sempre en fila india? No és més probable que anessin tots tres de costadet i xerrant entre ells? I qui collons son els "pajes"? (Bé, dels reis mags intentaré parlar-ne en un proper article).
- El cap d'any: L'únic dia de l'any que el taxi resulta tant car com el sopar (si ets capaç de trobar-ne un, ja que aquella nit és una espècie en perill d'extinció). I les campanades? Quina tradició més curiosa també, no només la de començar l'any menjant 12 raïms (que jo no menjo raïm en cap més moment en tot l'any) i de felicitar després l'any amb la boca plena i babejant el suquet del raïm que encara està premsant la teva boca, sinó també per la feinada prèvia que te la tieta de turno per treure tots els pinyolets i les pells dels raïms (que ja començar a fer-ho cap a les 11) si no es que es raja i decideix fer-ho amb olives rellenes o cacahuets.
Si et quedes a casa hi ha també el dilema de decidir per quin canal de la tele es veuen les campanades (i la programació de després acostuma a ser "memorable"), i si el fas en un restaurant tens moltes probabilitats de trobar-te un paio amb una paella donant les campanades a la hora que li roti i en un estat etílic deplorable, per no dir que acabes felicitant a un senyor tot suat de la taula del costat, que no el coneixes de res, però que està superagraït per haver-te conegut.
- El dia 1: Sense comentaris, és un dia de l'any que no existeix. És festiu,però dona igual per que el cap no funciona i ja no recordes la cara que feia el senyor suat de la taula del costat que havies abraçat, encara portes possat un collar "hawaià" (que ja em diràs que te a veure amb l'any nou) i confetti fins al forat del cul, però només recordes que vas acabar pixant al parking i que demà toca tornar a treballar, sigui 2008, 2028 o 4378.
Així que feliç any nou i si no heu començat amb bon peu el 2008 son coses que passen... de fet... podria ser pitjor!

5 comentaris:

Babunski ha dit...

1) Es nota la teva reminiscència pixapinesca quan enlloc de parlar del "tronc de Nadal" ja parles del Cagatió. Ambaparà!

2) La radició de enjar-se els 12 grans de raïm és una cosa bastant moderna inventada pels valencians en un any del segle passat per una excedènciaen la collita de raïm.

dani ha dit...

podria ser pitjor, i, de fet, semblaria que, per a mí, ho ha estat, doncs vaig començar l'any a urgències del cap del meu poble amb una artritis de cavall a un dels dits del peu esquerre

...així i tot, no m' ha anat tant malament, doncs, gràcies a això, porto tres dies, de moment, de baixa laboral tocant-me les pilotes a casona...

...deixo un enllaç a una bona pàgina sobre el fet diferencial català en l' àmbit escatològic:
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Studio/8081/num1/escatologia.htm

Miki ha dit...

Ets una de ls poques persones que a casa seva ha resistit i no hi ha pare noel?

Felicitats!!!!
No es gaire comu!!

dani ha dit...

noi, sembla que s'ha mort el bloc

Murphy ha dit...

Ja ha ressucitat!!!