divendres, 23 de maig del 2008

Eurovisió


No podia faltar aquests dies que estem envaits per la febre del Chiki-Chiki l’article pertinent d’Eurovision.
Així doncs, farem un petit anàlisi d’aquest concurs vingut a menys amb els anys, però que de tant en quant sorprén de nou com a fenòmen mediàtic com ho ha fet aquest any o l’any de la Roza d’Epaña.
El Festival aquest (una mena de “fiesta de fin de curso” però a lo grande) va sorgir del Festival de San Remo (un altre festival que consistia amb escollir la persona que millor remava d’Europa) i va començar l’any 1956 (que sumant les seves xifres fa 21, ves per on).
A la primera edició només hi van participar 7 paisos, cadascun d’ells amb 2 cançons: Holanda, Suissa, Bélgica, Alemanya, França, Luxemburg i Itàlia (pues vale).
Actualment n’hi participen un fotimer més, fins al punt de que com que no s’acaben mai els paisos, han de fer dues semifinals previes (que si el festival aquí ja se’l mirava poca gent, imagineu-vos les semifinals).
Això si, Espanya, Regne Unit (o “waiuminí”), França i Alemanya sempre passen directament a la final (per que deuen estar enxufats) juntament amb el guanyador de l’anterior edició.
La estimació d’audiència del festival dels darrers anys ronda els 400 milions d’espectadors... Així que 400 milions de persones veuran a un paio amb tupé i una guitarra de joguina cantant el “Chiki-Chiki”.
I fet aquest petit estudi del festival, anem a repassar les darreres actuacions d’Espanya al Festival de Frikivisió (vist com ha anat evolucionant).
Avui començarem amb les actuacions de la decada del 2000:

- Any 2007: Grup D’Nash / Cançó: I love you mi vida
Una colla de nois molt “masculins” imitant als Back Street Boys 20 anys després, i que van acabar en 20è lloc

- Any 2006: Las Ketchup / Cançó: Bloody Mary
Un any freak enviant un grup amb nom de salsa de tomàquet cantant un alegat al alcohol, que van quedar en 21è lloc

- Any 2005: Son de Sol / Cançó: Brujeria
Tots els tòpics possibles d’Espanya reunits en una cançó... i olé. 21è lloc també.

- Any 2004: Ramon / Cançó: Para llenarme de ti
Enviar un paio que te nom del teu veí, amb un títol de cançó semipornogràfic va aconseguir un meritós 10è lloc. Es veu que aquest noi sortia d’Operación Triunfo... i nunca más se supo de él.

- Any 2003: Beth / Cançó: Dime
Una altra triunfita amb rastes que també canta la melodia de Ventdelpla i que va quedar 8ena.

- Any 2002: Rosa / Cançó: Europe’s Living a celebration
La “Rosa de España” va aconseguir almenys que la gent es tornés a mirar el festival convençent a tot cristo de que es guanyaria de calle... Va quedar 7ena.

- Any 2001: David Civera / Cançó: Dile que la quiero
Que nunca fuí sincero (sin cero points) va quedar 6é.

- Any 2000: Serafin Zubiri / Cançó: Colgado de un sueño
Cançó amb títol de fumador de porros, va quedar 18ena, però el cantant, que és cec no es va enterar.

No sé si analitzar les següents decades o no, ja que la veritat ni a mi mateix m’interessa massa el tema... no sé, ja m’ho pensaré. I si al final i han 4 articles seguits d’Eurovisió... són coses que passen... de fet... posria ser pitjor!

2 comentaris:

Miki ha dit...

Mira et serè sincer, encara que els hi dolgui als crítics, que sincerament no crec que hagin fet res mes a la vida que criticar.

Crec que el chiki chiki ha triunfat per que tothom ho canta, els nens tots i molta gent s'ha animat per veure eurovision. I a part riure un rato que es de lo que tracta la canço

Estava amb un restaurant a Sort, i allí quant va actuar el chiki chiki es va fer un silenci sepulcral, i hi havia gent del restaurant, que al acabar,que deia "m'arrepentire d'aquesta frase demà però avui hem sento una mica espanyol, aquesta cutrada m'agrada"

I despres tot el restaurant celebrant les puntuacions, ja no m'imagino lo que es devia montar a altres llocs, més acostumats al cachondeo.

I si algú no li agrada que no ho miri, pero crec que realment ha triunfat , ha fet una canço friki sabent que era friki.

Babunski ha dit...

Ui! Que bo és el Chiki-Chiki! M'encanta, m'entusiasma, és el millor artista que ha creat la Terra i part de l'Univers, La història de la música ja té continuïtat amb aquest fenòmen... Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Michael Jackson i el Chiki-Chiki.
Sort que representa als españols. Allà ells. A prendre pel cul.