dilluns, 5 de novembre del 2007

Les "veus" de TV3

Després d'una mica de descans pel pont (de puente a puente y tiro por que me lleva la corriente) seguirem amb les dissertacions del blog.
I veient que el tema anterior ha "calat" profundament en els pocs lectors que tinc (millor cuidar-los doncs) avui farem un "repàs" de les trajectòries a les sèries de TV3 de les veus més sentides-repetides-escoltades de "la teva" (o la meva): Lluís Soler, Eduard Farelo i Jordi Boixaderas (són aquestes i no unes altres per que són les que més em sonen a mi). Són les veus que escoltem gairebé cada dia a películes i anuncis varis, però que els hi posem cara als culebrots:


Començarem pel Lluís Soler (que és qui surt més normalet a la foto). Si no vaig errat (amb erres i sense hac) la seva primera aparició en culebrot català va ser a Secrets de Família, però no recordo ni de que feia. On si que el recordo és fent de Esteve Padrós a Laberint d'Ombres i sobretot del Tomàs a El Cor de la Ciutat, més conegut com el fuster assessino o com a germà del Sàhara (personatge que fa molta ràbia ja començant pel seu nom). No se sap com s'ho va fer per sortir de la presó i aparèixer per Mar de Fons amb un nom fals (es feia dir Ernest... d'aquí la importancia de dir-se Ernest). Per cert, quina por que feia l'home en aquell capítol que es treia el passamuntanyes i es descobria que el violador de Sant Andreu era el Tomàs! Brrrr! (això és soroll de "fa por", no de "tubo de escape de moto espatllada").


L'Eduard Farelo (personatge que és com el de la foto però sense cabell) també va debutar (culebronerament parlant) a Secrets de Família (tampoc recordo de que feia... algú s'enrecorda aquella sèria apart de la Montse Guallar?), però tothom el recordarà com l'Eduard Montsolís (com el tomate) de Nissaga de Poder (el millor culebrot segons les votacions) i de Nissaga l'herència (la continuació que no va fer ni fu ni fa). Sembla ser que també es va dir Paco uns dies (és un nom que agrada molt a TV3) a Minoria Absoluta, però com que a aquella sèrie la Vilarasau ja estava amb el seu marit a la realitat i a la ficció, es va fer mosso d'esquadra a Ventdelplà (Genís)... continuo pensant que els de TV3 estan obsesionats amb les relacions entre el Farelo i la Vilarasau.


I per últim (i no per això menys important) treiem-nos el barret (si en porteu, sinó no cal) davant del gran Jordi Boixaderas (l'ex-presidiari de la foto), el més matiner en culebrots de tots tres, fent de Xavier (el tiet gay que sortia amb l'avi del cor i amo del Trasto, una altra de les "veus") a Poble Nou.
També va passar pel Joc de Viure amb un personatge que es deia Rafael Arbret (o arbre petitet), Laberint d'Ombres (Quim Gispert), El Cor de la Ciutat (Andreu Ferrero, com els bombons) per acabar també a Ventdelplà (i és que tots els camins duen a Ventdeplà?) fent de Damià Delmàs (del-más cabrón de la sèrie).
Ala, i amb això acabem la "duologia" (si tres articles són una trilogia, dos són... multitud?) de les sèries de TV3 (fins a nova ordre), i en el proper article intentaré parlar de coses més interessants, i sinó... són coses que passen... de fet... podria ser pitjor!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

tan dificil es explicar qui ets?

Murphy ha dit...

Difícil, difícil no és, però també té la seva gràcia intentar mantenir l'anonimat en la mesura que sigui possible (tot i que la majoria de gent ja ha endevinat qui sóc).
Envia'm un email a podriaserpitjor@gmail.com i t'ho dic, que jo tampoc sé qui ets tu per que signes "anónimo" (i la veritat és que per "anónimo" no conec ningú...)

Babunski ha dit...

Crec que t'has deixat la veu del gran Jordi NOvellas. Que tot i no sortir a cap culebrot, el bon home presentava els mini concursos de Filiprim.

Anònim ha dit...

Ei! tu estas convençut que ja sabem qui ets, però el misteri segueix... tenim les nostres sospites i seguirem investigant... tot i que per descobrir-ho crec que era millor estratègia fer-te creure que ja ho sabíem... però com que vaig que això de l'anonimat et fa gràcia, no t'esgarrarem la il.lusió... per cert, qui ets?

Murphy ha dit...

Soc el coco... qui ho vulgui saber que m'envïi un email a podriaserpitjor@gmail.com i us ho diré gustosament

Murphy ha dit...

ANÀLISI DE L'ENQUESTA:

La pregunta sobre les veus ha estat molt disputada. Amb “la veu que agrada més” ha hagut empat tècnic entre la del Boixaderas i la de la Gracita Morales (37% per cadascún), no és d’estranyar, jo que quan jo sento la veu de qualsevol d’ells no sabria diferenciar-la...
També empaten amb un 12% (que encara que sembli molt es simplement 1 vot per a cadascun) la del Lluís Soler i la del Farelo.
Laopció sóc/sorda no ha estat triada per ningú, amb el que deduim també que no tinc cap lector sort (a no ser que en tingui algun que no sàpigui llegir, amb lo que no seria un “lector” sinó un “miror”... com el pintor)