dilluns, 4 de gener del 2010

2010


El darrer article el vaig fer sobre l’any recentment acabat, el 2009, i aquest versarà (bonic verb, en vers i en prosa) sobre el 2010 o com a mi m’agrada anomenar-lo el 20 10 (vint deu… que s’assembla a la frase que molts cops dic per telèfon quan hem quedat i em truquen per que faig tard: “vinc… deu!”) o MMX (Molt Molt Xulo) que tot just acava de començar.
Si l’any passat era l’any del “buey” segons l’horòscop xinés, aquest serà l’any del tigre (i el Rocky podrà fer el seu famós “eye of the tiger… woods” posant-li l’ull a qualsevol meuca que tingui “a tiro” o a “swing”).
També, seguint en la tradició efemérica de l’anterior article (existeix la paraula “efemérica”?) és l’any del centenari de la revolució mexicana i del bicentenari de la independència de Mèxic segons el govern de Mèxic (evidentment, no ho serà segons el govern de Liechtenstein), del bicentenari de l’inici del procés de la independència Argentina per al govern d’Argentina, del bicentenari de la independència de Colòmbia per al govern de Colòmbia, i del bicentenari de l’inici del procès d’independència de Xile per al govern de Xile (comprovar que, curiosament, cada govern celebra el seu propi bicentenari però mai un d’ al•lié, ni d’aliens 2). Vist que hi ha tants centenaris i bicentenaris de independències varies, el govern de Catalunya està estudiant celebrar el -100ari de la independència de Catalunya.
Segons la ONU (Organització de Nans amb Urticària) és l’any internacional de la diversitat biològica i de l’apropament de les cultures (com més propers més endins… o no era així?)
Com a dada curiosa del que ja portem d’any (tenint en compte que escric aquest article el dia 4 de gener, ja portem un 1,09% de l’any) destacaria que el mateix dia 1 de gener, el jove jugador d’escacs norueg Magnus Carlsen va aconseguir classificar-se com a número u (en números: 1, en lletres: “u” i en sentiments: “susto”) del mon amb 19 anyets i un mes (que 19 i un més serien 20 no?) aconseguint ser el jugador més jove en aconseguir aquesta posició (la “u”). Des d’aquí l’enhorabona (en hora bona serien les 10 del matí, en hora de Canàries una hora menys) al bo d’en Magnus (per a celebrar-ho, el declinarem: magnus, magnus, magno, magnae, magnae, magnum de frigo).
I avui mateix s’anugura el gratacels (rascacielos o torre-que-te-cagas-de-alta) més alt del mon , que està a Dubai (ciutat que a mi em fa dir “duduá”… no em pregunteu perquè) amb una alçada de 818 metres, que tenint en compte que jo medeixo 1,78 (en erecció, en repós medeixo 1,77) seria l’equivalent a 459 paios com jo (i una mica més, el 460 el podríem posar en cuclilles, que es una posició que puteja molt) posats un al damunt de l’altre (per que si els poses de costat, l’alçada que farien 459 paios como jo un al costat de l’altre no passaria de ser 1,78 mentres, i vaja merda de gratacels). Aquest “pepino” (el meu no, la torre aquesta) té per nom “Burj Dubai” (duduá però vomitat). Per cert, per qui no ho sàpiga (aquest blog sempre ajuda al creixement intelectual dels seuc lectors) Dubai (duduá) està situat als Emirats Àrabs Units (jamás serán vencits).
Crec que de moment ja teniu prouta informació per anar situant-vos en aquest nou any que tot just començem, i a mesura que avançi ja anirem ampliant informació interessant dels diferents fets que hi vagin succeïnt, i si no és axí… son coses que passen. De fet… podria ser pitjor!