dijous, 7 de gener del 2010

Rebaixes


Avui han començat les rebaixes (o sigui, més que baixes… enanes, vamos) on les senyores grans es converteixen en autèntics quarterbacks (o “cuartos de darrera” en català) de rugby per a aconseguir les millors ofertes.
Per a poder lluitar contra elles en igualtat de condicions os explicaré el que cal saber sobre les rebaixes segons la OCU (“Organització de Consumidors i Usuaris”… res a veure amb drogues eh?).
Segons la OCUrrència d’aquest senyors, van posar unes normes per a que els comerços no ens prenguin massa el pèl (almenys no més de lo habitual).
Es veu que rebaixes, promocions, liquidacions i saldos son coses diferents (evidentment, si ho extrapolem al mon del “ligoteo”, no és el mateix “rebaixar” les teves exigències que liar-te amb un “saldo”).
Les rebaixes només es poden fer a principis d’any (aquest seria el cas) o a l’estiu (aquest no seria el cas) i han de durar entre una setmana i dos mesos (així que encara tenim corredisses pel Corte Inglés per a dies). Els productes rebaixats no poden treure’s expresament a la venda per la ocasió (noooo, això no ho fa ningú…) sinó que han de formar part de la oferta habitual de l’establiment. També han de posar el preu original al costat del rebaixat (això si que ho fan, amb una ratlleta que fa veure que “tacha” el preu antic).
En canvi les promocions son vendes a preu reduït de productes concrets per incentivar la seva venta, els saldos son productes defectuosos, deteriorats o obsolets, i les liquidacions ventes excepcionals motivades per causes majors (obres, trasllats, terremotos…)
Els productes rebaixats, si es dona el cas (rentadores, ordenadors, màquines de tallar els pèls del nas…), tenen garantia de dos anys igual que quan no hi han rebaixes, i si durant l’any a l’establiment s’accepta el pagament amb tarjeta, també ho ha de fer en rebaixes, a no ser que s’indiqui de forma ben visible en un cartell.
Explicats els aspectes més tècnics del art rebaixil, altres aspectes que tal tenir en compte per ser un perfecte comprador de rebaixes:
- Tindre una bona preparació física (cal començar a entrenar un mes abans de les rebaixes amb un mínim de 500 flexions i abdominals diaries, i la “curse navet” o com s’escrigui, que no se si serveix per algo però puteja un rato).
- Ser maleducat i treure els colzes al moment de voler agafar els millors productes d’aquells “cubículs” plens de peçes de roba i que atreuen als “rebaixeros” com la merda a les mosques.
- Estar disposat a gastar més diners dels que tenieu previstos, que una de les gràcies de les rebaixes és que, com que tot està més barat, t’acaves gastan més de 200€ en productes que no necessitaves per a res i en roba que no et posaràs mai a la vida.
- Les aglomeracions no són un problema, si hi ha molta gent als centres comercials s’ha d’anar atropellant-la amb el carrito.
En cas de ser mascle, i han unes quantes normes adicionals:
- Estar disposat a acompanyar a la femella respectiva per un mínim de 15 botigues (en la gran majoria de les quals ni tant sols es comprarà res).
- Preparar-se per a que la parella es provi totes les peçes de roba possibles als emprovadors, les quals totes li queden meravellosament bé, cap li fa el cul gordo i tot, encara que sigui car, val la pena gastar-s’ho “per que tu t’ho vals, carinyo”.
- No existeixen els dies festius si les botigues estan obertes.
- Les rebaixes gairebé no existeixen per als homes, la majoria de roba que comprareu serà per a les dones, i si es compra algo pels homes, sempre ho triarà la dona i t’ho farà emprovar per molta mandra que et faci, així que millor no resistir-se.
I explicat tot això, ara me’n vaig de “rebaixes nocturnes” a veure si trobo algun “saldo” disposada a “rebaixar-se” una estona amb mi, i si tinc sort igual trobo una promoció de 2x1… Però si em “liquiden” ràpid… son coses que passen. De fet… podria ser pitjor!

3 comentaris:

Babunski ha dit...

Al Punto X també fan rebaixes????

Murphy ha dit...

Em referia a sortir a lligar, pero bueno...

Babunski ha dit...

Pues així no hi anirem